Jeroen Vink


Vier jaar oud.... "ik wil kok worden"  zei ik tegen mijn ouders. En waarom? Toen had ik nog geen idee maar inmiddels een paar jaartjes later weet ik het wel, het zit in mijn hart!

Wat is er nu mooier dan van een eerste levensbehoefte iets onvergetelijks te maken. Vrienden, familie, vaste gasten, onbekende gasten het maakt mij niet uit, als er maar tijdens en na een diner met een grote glimlach genoten wordt van wat je proeft.


Kookstyle

De gerechten die ik serveer moeten aan veel eisen voldoen maar het begint altijd bij een seizoensproduct van hoge kwaliteit én het moet op een verantwoorde manier geproduceerd zijn. Daarom werk ik samen met een aantal vaste, betrouwbare leveranciers.

Mijn keuken is vrij puur, je zal bij mij geen 20 verschillende smaken op bord vinden maar misschien wél zo veel bereidingen van een paar ingrediënten. De klassieke Franse keuken is mijn culinaire fundering maar deze wordt sterk beïnvloed door de verrassende smaken die ik zelf over de wereld geproefd heb én moderne kooktechnieken die zich in een snel tempo ontwikkelen. 

Het is natuurlijk fantastisch om met de meest exclusieve producten te werken als tarbot, kreeft, wagyu beef of kaviaar. Maar om de verfijning te vinden in gerechten met iets minder kostbare ingrediënten vind ik een mooie uitdaging. Als de gerechten samen maar een smakelijk en harmonieus geheel vormen!

Ervaring

Op vier jarige leeftijd het idee hebben om kok te willen worden.... dat betekent natuurlijk niet dat je rond je pubertijd nog steeds die gedachte hebt. Gelukkig was dat bij mij wel zo, dus dat betekent de keuken in en onderaan beginnen! Eerst de afwaskeuken in, maar mijn passie kon mij daar maar kort houden, ik wilde koken. 
Vanaf mijn 16e jaar ben ik werkzaam in de professionele keuken. Eerst het bekende verhaal; stages lopen en daarna als leerling aan de slag bij verschillende leerbedrijven. Maar allemaal met één overeenkomst, de klassieke Franse keuken als basis.

Met deze rugzak aan kennis en ervaring ben ik mijn eigen wandeling (lees; marathon) gaan lopen en gekomen op het punt waar ik nu sta, mijn passie, kennis en enthousiasme overbrengen tot in de huiskamer van mijn gasten.

Er zijn een aantal restaurants die van grote invloed geweest zijn op mij, in deze bedrijven ben ik onder andere gevormd tot de chef die ik nu ben.

Restaurant Les Jumeaux, Bennebroek

Restaurant Sild, Sassenheim

Serre restaurant Hotel Okura Amsterdam
De Mooie Mijt, Sleen

De Havixhorst, De Schiphorst